Wat is multidisciplinaire overleg?

Wat is multidisciplinaire overleg?

Multidisciplinair overleg is overleg van deskundigen uit verschillende beroepsgroepen, bijvoorbeeld een arts, een verpleegkundige en een fysiotherapeut. Medisch en verpleegkundigen bepalen samen de diagnose en het behandelplan. Patiënten worden individueel besproken door een team van experts.

Wat is het doel van een MDO gesprek?

Een MDO is een overleg waarbij verschillende zorgverleners binnen Gezondheidscentrum Dillenburg samen met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn in ieder geval bij dit overleg aanwezig.

Hoe voer je een MDO uit?

Tips voor een efficiënt MDO

  1. Zorg zelf voor een goede voorbereiding. Het klinkt heel simpel, maar oh zo belangrijk.
  2. Zorg voor een goede structuur.
  3. Wijs een sterke voorzitter aan.
  4. Geef van tevoren aan hoelang het MDO duurt.
  5. Plan tijd in voor de voorbereiding en uitwerking.

Wie is er betrokken bij een MDO?

Bij het mdo is de eerst verantwoordelijke verzorgende (evv’er) aanwezig, evenals de verpleeghuisarts. Dat laatste is geen gewoonte, maar omdat de teamleider, samen met de verzorgenden, de kwaliteit van zorg wil verhogen vindt zij het belangrijk om bij een aantal mdo’s te zijn.

Wat is een multidisciplinaire samenwerking?

Multidisciplinaire samenwerking wordt simpelweg gedefinieerd als: meerdere disciplines werken samen in de zorg voor één patiënt.

Wat doet een verpleegkundige tijdens een MDO?

Voorafgaand aan het MDO brengt een gespecialiseerde verpleegkundige tijdens uitgebreide anamnese in kaart wat voor de patiënt het doel van de behandeling zou moeten zijn (levensverlenging, behoud van onafhankelijkheid, verminderen van pijn of andere klachten verminderen) en het niveau van functioneren op zowel …

Wat maakt een MDO succesvol?

Zorgverleners beschikken over de basiscompetenties voor samenwerking en hebben kennis over elkaars rol. Zij zijn vertrouwd met het MDO en zien er de meerwaarde van in. Het MDO zelf vindt fysiek plaats en verloopt gestructureerd onder kundige leiding van één (externe) persoon.

Welke factoren maken een MDO succesvol?

Noodzakelijke ondersteunende voorwaarden zijn een goede infrastructuur en een maatschappelijk en politiek draagvlak. Daarnaast dient men systematisch het effect van het MDO op de zorg voor de patiënt te controleren.

Wat is de rol van een verpleegkundige tijdens een MDO?

Wat doet een verpleegkundige in een MDO?

Wie zit er bij een MDO?

Bij het multidisciplinair overleg is meestal een vaste groep mensen aanwezig. Dit zijn: het kind, de ouders, de leerkracht, de intern begeleider, de consulent van het samenwerkingsverband en eventueel de jeugdverpleegkundige.

Wat is multidisciplinaire samenwerking in de zorg?