Hvad er et rehabiliteringsteam?
Hvad er et rehabiliteringsteam?
Rehabiliteringsteamet er et tværfagligt dialog- og koordineringsforum, som afgiver en indstilling i sager om sygedagpenge i kategori 3, jobafklaringsforløb, fleksjob, ressourceforløb, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende og førtidspension.
Hvordan foregår et Rehabiliteringsmøde?
Mødet med Rehabiliteringsteamet er en samtale om, hvordan du kan komme i gang med at arbejde eller uddanne dig med udgangspunkt i dine styrker. Både du og din sagsbehandler deltager aktivt i mødet og bidrager med alle de oplysninger, som I vurderer, er relevante for Rehabiliteringsteamet at have kendskab til.
Hvad er en sundhedskoordinator?
Sundhedskoordinator er teamets sundhedssagkyndige medlem, der har det som sit særlige område at sikre, at borgerens helbredsforhold er fyldestgørende dokumenteret i de sager, som teamet behandler.
Hvem indstiller til rehabiliteringsteam?
Efter reglerne skal rehabiliteringsteamet altid bestå af repræsentanter fra beskæftigelsesområdet, sund- hedsområdet og socialområdet. Herudover skal undervisningsområdet være repræsenteret, når teamet be- handler sager, hvor borgerne er under 30 år og uden erhvervskompetencegivende uddannelse.
Hvilke opgaver har rehabiliteringsteamet ift ressourceforløb?
Rehabiliteringsteamet indstiller til kommunen, om borgeren skal have et ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende eller førtidspension, jf. dog § 17, stk.
Hvorfor rehabiliteringsteam?
Rehabiliteringsteamet vurderer, om du skal indstilles til ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. Teamet kan også indstille til, at du skal fortsætte med den indsats, du allerede får. Teamet har ikke kompetence til at afgøre en sag men kan alene indstille til en afgørelse.
Hvornår skal en sag for rehabiliteringsteam?
Kommunen har kun pligt til at forelægge sagen for rehabiliteringsteamet i det tilfælde, hvor kommunen vurderer, at der er grundlag for at påbegynde behandling af sag om ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende eller førtidspension.
Hvad får man udbetalt på ressourceforløb?
Ressourceforløbsydelse, jf. lov om aktiv socialpolitik (LBK nr. 981 af 23. september 2019)
Ressourceforløbsydelse | Lovhenvisning | Sats |
---|---|---|
Ressourceforløbsydelse (ledighedsydelse 89 pct.) | § 68, stk. 5 | 3.919 kr. pr. uge |
Ressourceforløbsydelse (ledighedsydelse, kontanthjælp forsørger) | § 68, stk. 5 | 15.355 kr. pr. md. |
Hvad er et Jobafklaringsforløb?
Man kan overgå til et jobafklaringsforløb, når man ikke kan få forlænget sygedagpengene efter de eksisterende forlængelsesmuligheder, og man fortsat er uarbejdsdygtig på grund af sygdom. Forløbet er kendetegnet ved, at man skal have en individuelt tilpasset, tværfaglig og helhedsorienteret indsats.
Hvem indstiller til ressourceforløb?
Under jobafklaringsforløb kan man få ressourceforløbsydelse, som er på kontanthjælpsniveau uden hensyn til egen formue og en eventuel ægtefælles eller samlevers indtægts- og formueforhold. Ydelsen svarer til den ydelse, som gives til personer, der deltager i ressourceforløb. Egne indtægter medfører fradrag i ydelse.
Hvem indstiller til fleksjob?
Jobcentret træffer afgørelse om retten til fleksjob efter indstilling fra rehabiliteringsteamet. Den 1. januar 2013 trådte nye regler om fleksjob i kraft.
Hvad sker der efter et ressourceforløb?
En borger vil kunne overgå til fleksjob efter et ressourceforløb. I de tilfælde vil sagen skulle behandles i rehabiliteringsteamet forud for visitationen til fleksjob. Et fleksjob kan ikke indgå som en indsats i res- sourceforløbet.